Return to site

匈牙利双子住宅建筑手绘青岛手绘培训_一行手绘

杭州手绘培训,云南昆明手绘培训,青岛手绘培训,天津手绘培训,北京手绘培训,哈尔滨手绘培训,广州手绘培训

· 建筑手绘表现,建筑考研快题

匈牙利双子住宅

设计方:Ekler Architect

位置:匈牙利

绘图:五空一行.青岛

STEP1:首先还是先确定建筑的整体外边框。临摹的时候千万不要太纠结原图的一个消失点在什么位置,灭点按照自己的定就可以了,因为你画的一定和原图是不一样的,整体画完能够让给人看出是有透视就可以了。

STEP2:材质这张就比较简单了,木材质整体就是排线了,暗部排的时候数量及密度整体相对比起亮面的位置多一些,因为亮面后期上色的时候需要强调光线内容,所以亮面不易排太多线条进去,尽量让它有一个过渡关系。最后丰富配景植物内容。

STEP3:投影及阴影在表现还是需要先确定光线内容,注意画的不太深,先把阴影位置的边加出来,然后从两边开始往中间方向去扫,所以一定要保持整体画面的工整性。

STEP4:确定光源的位置,从建筑暗部开始着手。明暗区别加大,注意亮面的上下渐变关系。

马克笔:107,CG3,76

STEP5:加入周围植物及建筑亮面的投影,玻璃尽量可以画的平一些,不要有太多的变化,方便后期进行调整,玻璃里面有一些窗帘,可以在后期加入体现。

马克笔:CG3,CG5,102,185,59

STEP6:丰富建筑周围的环境,天空,后面的植物,前面的草地,光影关系的变化。这张图想换种风格,不用满涂的方式,改用简化的方式,前面的树直接不用画马克,但是要用线稿丰富一下植物的明暗关系。

马克笔:CG5,43,BG3

细节1:天空的颜色注意一下深浅关系,有些变化就可以。

细节2:建筑后面的植物,原来是用的冷灰色处理,后来发现和画面感觉颜色不是太合适,又用52号加深处理了,更重的地方用了120黑色,在绿色植物中树干可以用钢笔把形体画出,再配合高光笔提亮,不至于画面比较闷。

细节3:建筑玻璃下面的台阶部分,注意光线的投影变化,玻璃上可以加入周围植物的颜色,用白色高光笔提亮,增强玻璃的质感。

参考

The twin houses, by Ekler Architect led by Dezső Ekler, stand in a garden suburb of a city in East Hungary. The clients, two good friends wished to build only slightly different houses which are situated on a hillside covered by acacia grove. The two-storey buildings contain service rooms in the basement (garage, wellness room, storage, mechanical room) and living areas, rooms on the ground floor facing the hillside.The spacious site offered a chance to locate and form the houses freely. The fortunate South-East orientation and the marvellous view both collide with the approach. Therefore, oriented to that direction a cantilevered structure facilitates the living areas overhanging above the garages. Side loggias turning out from the main volume accommodate the representative guest door on the east side and the garden exit on the west. The composition of the buildings is based on the rotation of three volumes around a base point which allocates the individual spaces to optimal positions, and provides diverse visual character to the houses from every side view.The lobby is situated in the middle, at the narrowest of the building. In front of it the kitchen, dining room and living room lie with full panorama and direct connection to the garden. The bedrooms are drawn back to the north annexes of the building. The house was built of reinforced concrete structure, with brick infill walls. The intersecting wings of the building are characterized by different claddings: brick and thermo wood but with reciprocal allocations on the two buildings.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly